Waarom iedereen deze vitamine zou moeten gebruiken?

BLOG

Waarom iedereen deze vitamine zou moeten gebruiken?

Vitamine C is een krachtige antioxidant en beschermt de huid tegen oxidatieve schade door meerdere bronnen, waaronder blootstelling aan UV-straling, gas en vervuiling en blootstelling aan blauw uv-licht van schermen.

Van vitamine C is bekend dat het de collageensynthese stimuleert en helpt bij wondgenezing en fijne lijntjes vermindert, hyperpigmentatie verheldert en de huidtint  egaliseert, en de capillaire wanden versterkt om roodheden te verminderen.


Net als vitamine A zijn niet alle vitamine C-producten hetzelfde.

Vitamine C kan aan veel huidverzorgingsoplossingen worden toegevoegd, van crèmes tot reinigingsmiddelen, maar om de maximale effecten te krijgen, is het ideaal om een serumvorm te gebruiken vanwege het hogere concentratieniveau


Hieronder staan de drie meest veelgebruikte vitamine C's in professionele huidverzorging.


L-ASCORBIC

Algemeen bekend als de krachtigste en meest effectieve vorm van vitamine C, maar het is een notoir onstabiele anti-oxidant die moet worden  gecombineerd met andere anti-oxidanten zoals vitamine E of ferulazuur.

Deze actieve stoffen stabiliseren L-ascorbinezuur en versterken de UV-beschermende eigenschappen. Amberkleurige verpakkingen helpen ook het delicate L-ascorbinezuur te beschermen tegen UV-oxidatie.

Een ideale concentratie om verandering in de huid te bewerkstelligen is 10-20 procent. Deze concentratie in L-ascorbine-vorm kan irriterend zijn voor de gevoelige huid en een tintelend of prikkelend gevoel bij aanbrengen.

Overdag moet in combinatie met L-Ascorbic een SPF worden gedragen!


NATRIUMASCORBYLFOSFAAT

Een vitamine C in minerale vorm, dit ingrediënt wordt gecombineerd met vloeibare ingrediënten om op de huid te worden aangebracht. 

Deze minerale vorm van vitamine C, ook wel "Vitamine C-zout" genoemd, transformeert in L-ascorbinezuur zodra het is opgenomen in het opperhuid van de epidermis.

Deze vorm van toediening maakt het minder irriterend waardoor een hogere concentratie gebruikt kan worden en wellicht beter is voor gevoelige of reactieve huidtypes.


L-ASCORBYL PALMITAAT

Deze vorm van vitamine C is minder krachtig dan L-ascorbinezuur, maar het is vet/lipide oplosbaar waardoor het stabieler is, waardoor het een goede effectieve vorm  van vitamine C is voor gevoelige of reactieve huidtypes.


Ik categoriseer vitamine C als een van de belangrijkste huidverzorgingsingrediënten - bijna iedereen zou er een moeten gebruiken.

  • Het is krachtig voor het beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen, zoals gas- en milieuverontreinigende stoffen die zich elke dag op onze huid ophopen, en voor bescherming tegen UV-schade.
  • Het verheldert de huid waar UV-schade al is opgetreden en keert fijne lijntjes om omdat het de productie van collageen activeert.
  • Versterkt de haarvaatjes en vermindert roodheden en couperose.


HOE VERMINDERT VITAMINE C COUPEROSE?

  • Schade door de zon kan ook in de huid verschijnen als roodheid of gebroken haarvaten. Deze zorg kan ook erfelijk zijn en zeer moeilijk te behandelen. Het gebruik van een vitamine C-serum helpt het bindweefsel te versterken, zowel collageen als capillaire wanden.
  • De stimulatie die vitamine C creëert, helpt bij het samentrekken en verwijden van de kleine oppervlakkige haarvaatjes die zichtbaar zijn aan de oppervlakte van de huid, waardoor stilstaand bloed wordt weggespoeld en deze versterken tegen toekomstige breuk.

LET WEL

Best dat je het type vitamine C dat je wilt gebruiken eerst met mij  bespreekt als je iets anders dan L-Ascorbic 10% wilt gebruiken.

Toepassing: breng aan op een gereinigde huid en draag altijd SPF.

• Ben je gevoelig? Dan kan je best beginnen op elke tweede of derde dag tot de huid voldoende is verstevigd voor dagelijks gebruik.

• Als je gevoeligheid een grote zorg is, schaf dan eerst een lager percentage aan en werk later naar een hoger percentage.