BLOG

Rosacea

Bij rosacea is er sprake van een chronische ontstekingsreactie van de huid. Roodheid op de wangen, neus en soms ook op het voorhoofd en de kin.  Vaak zijn ook verwijde bloedvaatjes (couperose), bultjes en puskopjes zichtbaar. Ook kan de huid gevoelig zijn, branderig aanvoelen en snel rood worden (flushing). 

De behandeling van Rosacea

De precieze oorzaak van rosacea is helaas nog onbekend. De behandeling is gericht om de symptomen te verminderen. Tijdens het consult wordt een behandeling op maat uitgestippeld. Er kunnen namelijk verschillende symptomen aanwezig zijn. Onderstaande therapieën kunnen tijdens de behandeling worden uitgevoerd. Soms worden meerdere therapieën gecombineerd.

Behandeling van couperose, roodheid en flushing bij rosacea

Indien verwijde vaatjes (couperose) aanwezig zijn, kan een behandeling met de vaatlaser worden uitgevoerd om deze te verwijderen

Behandeling van acne en bultjes bij rosacea

Als er ontstekingen of puistjes aanwezig zijn, kunnen deze voorzichtig worden aangepakt met zeer milde peelings die een positieve werking hebben. Ze werken talgregulerend en antibacterieel en doodt de organismen, zoals schimmelsgisten en de demodex mijt die in verband wordt gebracht met rosacea.

Doel van de behandeling specifiek voor de Rosacea huid.

  • De huid kalmeren
  • Roodheid reduceren
  • Bloedvatcappilairen versterken en verstevigen
  • Ontstekingen beperken 
  • Verdere ontwikkeling van de Rosacea tot een minimum te beperken.

Het te verwachten resultaat

Rosacea is van chronische aard, wat betekent dat het nooit geheel over zal gaan. Wel kunnen de symptomen behandeld worden om de huid zo rustig mogelijk te houden door middel van een aangepaste gelaatsverzorging. Door de chronische aard zullen er steeds onderhoudsbehandelingen om de 6 weken gewenst zijn. 

Bij de behandeling van rosacea horen ook bepaalde huidverzorgingsproducten. Ik geef je graag advies.