Reactieve of geïrriteerde huid? Extreme droogte?  Gevoeligheid?

BLOG

Reactieve of geïrriteerde huid? Extreme droogte? Gevoeligheid?

Jouw huidbarrière helpt beschermen wat zich in uw lichaam bevindt en controleert ook wat er binnen kan komen. Omdat het uiterst delicaat is, kan de huidbarrière gemakkelijk beschadigd raken. Veel mensen denken misschien dat ze een gevoelige huid hebben, terwijl het in werkelijkheid gewoon een beschadigde huidbarrière is.

Een beschadigde huidbarrière zit niet te wachten op een wonder.

Het product interfereert niet met de buitenste laag van de huid, het "stratum corneum", dit noemen we corneotherapie. Het is essentieel om voor deze beschermende barrière te zorgen en deze te onderhouden. Als deze belangrijke functie van de huid wordt afgebroken, vertoont uw huid symptomen van:

  • Veroudering
  • Reactieve of geïrriteerde huid
  • Pigmentvlekken
  • Extreme droogte
  • Gevoeligheid

Zie een verandering in uw huid in drie dagen. Geen enkele andere crème in België komt hier in de buurt.


WAAROM IS DE BARRIÈREFUNCTIE VAN DE HUID BELANGRIJK?


Dermaviduals kunnen helpen bij het bereiken van een gezonde, compromisloze huid wanneer we de belangrijkste functie van de huid, de BARRIÈREFUNCTIE, ondersteunen.

Wanneer we dit uiterst belangrijke systeem verstoren en de barrièrefunctie van de huid verstoren, verschijnen een hele reeks inflammatoire huidaandoeningen zoals acne, rosacea en tal van andere.


HIER ZIJN DE BELANGRIJKSTE REDENEN WAAROM WE VOOR DE BARRIÈREFUNCTIE VAN DE HUID MOETEN ZORGEN:

Water verlies

De rol van het stratum corneum (de buitenste laag van de huid) is om ons te beschermen tegen milieugevaren en om waterverlies uit de huid te voorkomen. Dit wordt TEWL genoemd, transepidermaal waterverlies. Wanneer we deze barrièrefunctie afbreken, komt een hele reeks allergenen, irriterende stoffen, microben en ziekteverwekkers het lichaam binnen via de huid.


Zuurmantel

Het behouden van een natuurlijke PH van de huid is ook belangrijk en dit noemen we de zuurmantel, dit is noodzakelijk voor de barrièrefunctie. Als de PH van de huid stijgt, wordt deze basisch in plaats van zuur. Als reactie hierop geeft het stratum corneum inflammatoire cytokines af in een poging om meer lipidenproductie op gang te brengen. Normaal gesproken zou dit een goede zaak zijn en zou het helpen om het hele systeem weer gezond te maken.

Als deze cytokinecascade echter aanhoudt, ontstaat er een chronische ontsteking. Het resultaat is een zeer dunne, lekkende en doorlaatbare huidbarrière.

Door voor de PH van de huid te zorgen, wordt ook 70% van de schadelijke ultraviolette stralen gefilterd waaraan we dagelijks worden blootgesteld door zonlicht.


Vitale lipiden

Het stratum corneum is als een bakstenen muur. Lipiden zijn belangrijk om de bakstenen en mortel bij elkaar te houden. Er zijn drie soorten lipiden, ceremiden, cholesterol en een lange keten van vetzuren. Deze lipiden werken samen om de huid waterdicht te maken en moeten samen aanwezig zijn om een beschermende ondoordringbare wand te vormen. Een goede barrièreverdediging in de juiste hoeveelheid lipiden helpt een chronisch ontstoken huid zoals dermatitis te voorkomen.


HOE KUNNEN DERMAVIDUALS HELPEN DE BARRIÈREFUNCTIE VAN DE HUID TE HERSTELLEN?

Wanneer de barrièrefunctie is aangetast, is het niet voldoende om deze te herstellen met het gebruik van ontstekingsremmende ingrediënten. Het is belangrijk om de barrière met behulp van corneotherapie in zijn natuurlijke staat terug te brengen. Corneotherapie genereert de drie lipiden die de permeabiliteitsbarrière vormen voor zijn natuurlijke evenwichtstoestand. Deze lipiden zijn identiek aan de Stratum Corneum-laag, dus het is alsof je je bakstenen muur herstelt met de mortel.

Door de zuurmantel te herstellen, wordt ook het ontstekingsproces uitgeschakeld en kan de barrière beginnen met hervormen. Dit zal dus de antimicrobiële afweer mogelijk maken en de penetratie van allergenen en ziekteverwekkers verminderen.

Het gebruik van corneotherapie om de huidbarrièrefunctie te verbeteren is de eerste stap in resultaatgerichte huidverzorging

huidbarrière


Wat is corneotherapie?

Corneotherapie is een behandelconcept dat tot doel heeft de buitenste hoornlaag van de huid (het stratum corneum) te herstellen en in stand te houden, wat op zijn beurt de barrièrefunctie van de huid en daarmee de algehele homeostase zal verbeteren. De buitenste laag van de huid is zoals het dak van een huis - als het dak beschadigd is en de elementen binnenlaten, heeft het geen zin om reparatiewerkzaamheden aan de onderliggende kamers uit te voeren totdat dat is opgelost. Dermaviduals is een echt corneotherapeutisch product, omdat het unieke huidmembraansysteem het beschadigde stratum corneum fysiek herstelt en er geen ingrediënten zijn die irritatie of schade aan de huid veroorzaken.

Jarenlang hebben wetenschappers het stratum corneum gezien als slechts een laag dode cellen, en therapeuten hebben hun tijd besteed aan het zoveel mogelijk verwijderen ervan met exfoliërende en huidvernieuwende behandelingen. Maar nu is er een nieuw begrip van het belang van het behoud van deze vitale laag huidcellen, en er zijn maar weinig gevallen waarin het dunner worden van de epidermis echt gunstig is.

Professor A.G. Kligman, die wordt beschouwd als de grondlegger van cosmeceuticals (producten die de kloof overbruggen tussen cosmetica en farmaceutica), bedacht de term 'corneotherapie' in de vroege jaren '90, nadat hij tientallen jaren onderzoek had gedaan naar dit idee. Hij heeft ontdekt dat het gebruik van de juiste vochtinbrengende crèmes en lipiden de hoornlaag kan herstellen en de regeneratie van de diepere huidlagen kan bevorderen. Het herstel van de huid zal ook helpen bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering.


Waarom hebben we corneotherapie nodig?

In de afgelopen jaren is er een toename geweest van huidaandoeningen zoals eczeem, dermatitis en acne, allemaal aandoeningen die verband houden met ontstekingen. De huidbarrière is ontworpen om de onderliggende lagen te beschermen tegen aanvallen van externe agressors, maar wanneer deze beschadigd is, kan deze deze functie niet goed uitvoeren. Dit heeft tot gevolg dat allergenen voorbij de buitenste cellaag komen, waar ze de immuunrespons kunnen activeren, wat leidt tot ontstekingen.


Hoe raakt de huidbarrière beschadigd?

Dit kan gebeuren door het gebruik van producten die de huid van zijn natuurlijke oliën ontdoen, of in sommige gevallen kunnen mensen geboren worden met een genetische mutatie waardoor ze vatbaar zijn voor een verminderde huidbarrière.

De meeste producten die tegenwoordig op de markt zijn, bevatten emulgatoren. Emulgatoren werden voorheen over het hoofd gezien als ingrediënt, omdat ze er gewoon waren om de olie- en waterfasen in het product samen te binden, en hun invloed op de huid werd niet overwogen. In de afgelopen decennia is aangetoond dat emulgatoren de hoornlaag kunnen binnendringen en zich kunnen binden met de olie in de lipidedubbellagen. Wanneer de huid vervolgens wordt gewassen, binden ze zich met het gebruikte water en "wassen" de olie uit de dubbellagen, waardoor fysieke openingen in de huidbarrière ontstaan en deze droog en trekkerig aanvoelt. Andere factoren die bijdragen aan een verslechtering van de barrièrefunctie zijn onder meer overmatig exfoliëren, te veel reinigen, onvoldoende omega 3-olie in het dieet hebben, niet genoeg water drinken en veel tijd doorbrengen in centraal verwarmde of geklimatiseerde ruimtes. De laatste drie hebben allemaal betrekking op wat algemeen bekend staat als uitdroging, wat ook de barrièrefunctie beïnvloedt. Dit is geen uitputtende lijst, maar slechts enkele van de meest voorkomende problemen die het probleem veroorzaken.

Bovenstaande factoren zijn allemaal zaken die een gezonde, normale huid aantasten en problemen veroorzaken. Er zijn recente onderzoeken die aantonen dat sommige mensen worden geboren met een genetische mutatie (filaggrinedeficiëntie) die hen vatbaar maakt voor het ontwikkelen van eczeem, aangezien de barrièrefunctie van hun huid al is aangetast en geen hulp van externe factoren nodig heeft. Deze mensen hebben vanaf jonge leeftijd problemen met huidgevoeligheid, maar als ze producten gebruiken die hun huid helpen versterken, zou het probleem aanzienlijk moeten worden verminderd, waardoor mogelijk wordt voorkomen dat zich op latere leeftijd ernstigere aandoeningen ontwikkelen.


Lipidendubbellagen werken om het waterverlies van de huid te vertragen.


De lipiden, of vetten, waaruit de lipidedubbellagen bestaan die zich in de buitenste cellagen in de hoornlaag bevinden, zijn van vitaal belang voor een goede huidgezondheid. Ze zijn een bijproduct van de differentiatie van de epidermale cellen terwijl ze omhoog gaan vanaf de basis van de epidermis en corneocyten worden (het allerlaatste stadium dat de huidcellen doorlopen voordat ze worden afgestoten) en werken om de beweging van water uit de epidermis te vertragen. diep in de huid naar buiten (ook wel bekend als transepidermaal waterverlies of TEWL). Zelfs als je de aanbevolen 2 liter water per dag drinkt, zal het water te snel verdampen als je huid niet genoeg van deze vetten bevat. Waarom is dit relevant? Er zijn de hele tijd veel enzymatische processen in je huid aan de gang, en ze hebben allemaal de aanwezigheid van water nodig om te gebeuren. Dit omvat het afstoten van oude, dode huidcellen - dus als u niet genoeg van de juiste vetten (omega 3's) in uw dieet heeft, en/ofje huidverzorging gebruikt met emulgatoren erin, zal je huid niet genoeg olie bevatten om de doorvoer van water te vertragen. Dit leidt tot een opeenhoping van dode huidcellen aan het oppervlak en een ruw, droog en schilferig uiterlijk. Velen zouden dan naar de dichtstbijzijnde exfoliant grijpen om van dit probleem af te komen, maar in feite, als je huidverzorging de natuurlijke werking van je huid ondersteunt, dan zouden de meeste mensen er nooit een nodig hebben, aangezien een goed functionerende huid dode cellen afstoot zonder enige externe helpen.


Deep Silk & Dermaviduals zijn de eerste huidverzorgingslijn die het concept van corneotherapie en huidverzorging op maat omarmt.

Hoewel vitamines essentiële huidverzorgingsingrediënten zijn, die uitstekend werken bij het behandelen van een reeks problemen, van acne tot veroudering, zijn het niet de enige dingen die een huid nodig heeft om goed te functioneren. De eerste overweging is ervoor te zorgen dat de barrièrefunctie optimaal functioneert, zodat alle andere functies op hun beurt optimaal kunnen werken.

Waar Dermaviduals zo uniek in is, is dat de structuur van de DMS (Dermal Membrane System) crèmes de structuur nabootst van de lipidedubbellagen die aanwezig zijn in het stratum corneum. In plaats van op het oppervlak te zitten en de huid af te sluiten, smelt de crème in de buitenste lagen en herstelt de beschadigde lipidedubbellagen. Dit vertraagt op zijn beurt transepidermaal waterverlies, waardoor de huid vol en glanzend blijft. Daarnaast kunnen actieve stoffen aan de basiscrèmes worden toegevoegd, waardoor een vochtinbrengende crème of serum ontstaat die is afgestemd op uw specifieke huidprobleem of -behoeften. Deze actieve stoffen zijn meestal in nanodeeltjes- en liposoomformaat, dringen gemakkelijk door het stratum corneum om de beoogde huidcellen te bereiken, waardoor hun behandeling effectief wordt uitgevoerd.