Kijk glimlachend in de spiegel

BLOG

Kijk glimlachend in de spiegel

Voor elke vrouw van boven de 50 die weet dat schoonheid van binnenuit komt, maar die er ook zo goed mogelijk uit wilt zien, is deze blog iets voor jou. En voor degenen onder jullie die nieuwsgierig zijn naar plastische chirurgie, Botox-injecties en vulstoffen,  daar zal ik het ook over hebben. 

Er zijn niet veel wonderoplossingen in deze  tips, maar er is veel advies waar ik bij zweer, een paar fatsoenlijke recepten en een houding dat de jaren na de leeftijd van 50 ook vol zijn met selfcare en schoonheid:

  • Draag elke dag zonnebrandcrème

Ik weet dat het vervelend is om constant te horen over het belang van zonnebrandcrème, maar als er één schoonheidsregel is, zou ik mijn 15-jarige zelf vertellen dat zij/hij elke dag een fatsoenlijke zonnebrandcrème moet dragen. Niets beschadigt jouw huid meer dan blootstelling aan de zon. Het is de belangrijkste oorzaak van bruine vlekken, rimpels en huidkanker.

Let wel: niet alle zonnebrandmiddelen zijn gelijk. Kies een zonnebrandcrème van minimaal 30 SPF op zonnige dagen én kies er één die UVA- en UVB-stralen blokkeert.

3 dingen om te onthouden als je eenmaal de juiste zonnebrandcrème hebt gevonden:

  1. Je zou het dagelijks moeten dragen, regen of zonneschijn. UV-stralen breken door bewolking en het is belangrijk om er een gewoonte van te maken om dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken. En maak je geen zorgen, het zal je poriën niet verstoppen zolang je je gezicht 's nachts reinigt.
  2. Alle vrouwen en mannen (ongeacht hun huidskleur) zouden gedurende de dag opnieuw zonnebrandcrème moeten aanbrengen.
  3. Smeer wat op je handen én decolleté. Je herkent de leeftijd van een vrouw zien door naar haar handen te kijken en haar nek.

Productaanbevelingen: Geef de voorkeur aan getinte zonnebrandcrème als je geen witte waas op je gezicht wilt,  Face Gel SPF30 is een goede aanrader, maar mijn favoriet is de dure maar fantastische zijdeachtige zonnebrandcrème Professional-C Suncare van Obagi Medical  met 10% vitamine C tegen pigmentatievlekken en tevens mijn huidskleur egaliseert.

  • Gebruik de juiste reiniger en moisturizer

Het is erg belangrijk om reinigingsmiddelen, vochtinbrengende crèmes en een huidverzorgingsroutine te kiezen die is samengesteld naargelang jouw huidtype.

Als je een vette huid hebt, prijs jezelf dan gelukkig. Een vette huid heeft de neiging om minder rimpels te ontwikkelen. Als je een gevoelige huid hebt, moet je al jouw producten in jouw nek of armen testen voordat je ze gebruikt. Dat product waar je een paar jaar geleden dol op was, kan (naarmate je ouder wordt) nu roodheid veroorzaken.

Je hebt misschien ook gemerkt dat hoe ouder je wordt, hoe droger je huid wordt. Naarmate we ouder worden, lijdt onze huid aan een vertraging van de olieproductie en celvernieuwing, vooral na de menopauze. Ik merkte dat mijn van nature vette huid op 45-jarige leeftijd zo droog werd als de Sahara.

Productaanbevelingen: De reinigingsmiddelen van Juliette Armand zijn betaalbaar. Bovendien ruiken ze goddelijk. Ik gebruik Environ Cleansing Gel  en Environ Moisturizer Toner, maar andere geweldige reinigingsmiddelen klaren de klus ook. Wat betreft moisturizer, als je een erg droge huid hebt die schilfert, dan zijn de extra hydraterende voordelen van Juliette Armand Multi Hydrating Cream een uitkomst. Ik gebruik ook graag de Moisture+ Hydrating Oil Capsules van Environ op mijn gezicht.

Wat te doen als jouw huid droog is?

Om de droge huid in de best mogelijke conditie te houden, is het belangrijk om te reinigen met de juiste producten die de huid niet van vocht onttrekken. Je mag soms exfoliëren, maar voorzichtig. Het belangrijkste is dat je je huid de hele dag gehydrateerd houdt.

Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat je gezicht uitdroogt:

  • Gebruik geen heet water. Dit ontdoet je huid alleen van oliën. Gebruik in plaats daarvan lauw water.
  • Gebruik een romige reiniger.
  • Dikke, vochtinbrengende crèmes en oliën helpen vocht vast te houden. Breng 's avonds en' s morgens altijd aan onder je make-up.
  • Overweeg om te investeren in een product dat hyaluronzuur bevat, wat momenteel een van de populairste trends in huidverzorging is. Hyaluronzuur is een serum dat de huid effectief voller maakt en de huid helpt vocht te absorberen en vast te houden.
  • Als je een droge huid hebt, heb je waarschijnlijk een schilferige huid, dus exfoliëren is soms nodig. Meng een beetje  olie (vb. de Pre cleansing Oil van Environ) met je scrubkorrels.
  • Om de rest van je lichaam gehydrateerd te houden, blijf uit de buurt van uitdrogende zeep onder de douche en kies in plaats daarvan voor romige lichaamslotions. Na het douchen is het belangrijk om te hydrateren. 

Uitleg ingrediënt: Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomend polysacharide dat in het menselijk lichaam wordt aangetroffen. Het werkt als een dempings- en smeermiddel voor onze gewrichten, zenuwen, haar, huid en ogen. Bij gebruik in huidverzorging werkt het als een vochtbinder, wat betekent dat het zich hecht aan het water in de cellen (terwijl het ook water uit de lucht aantrekt en vasthoudt), waardoor ze mollig worden.

  • Vind een olie waar je van houdt

Oliën zijn tegenwoordig een van de populairste trends in huidverzorging. Iedereen heeft het over hun favoriete oliën, welk aroma ze het lekkerst vinden en wat het beste werkt voor hun huidtype. Ik geef de voorkeur aan oliën boven crèmes omdat ze natuurlijker zijn, soepel glijden en gemakkelijker door de huid worden opgenomen. De lijst met beste gezichtsoliën is eindeloos, dus experimenteer met een paar om jouw beste optie te vinden.

  • Peelen is nodig, maar met mate

Peelen is een must naarmate we ouder worden. De buitenste huidlaag is een laag van dode huidcellen, en deze wordt dikker naarmate je ouder wordt, dus je moet exfoliëren om meer van de frissere huid te zien. Let wel op dat je je huid niet beschadigd door overmatig te scrubben.

Je moet zowel je lichaam als je gezicht regelmatig peelen, vaker als je huid droog, jeukend en schilferig wordt (wat vooral in de koude wintermaanden kan gebeuren).

Voor het gezicht raad ik Enzymatische peelings aan, als masker of als nachtcrème:  de Exfoliating Enzyme Gel van Julliette Armand of de Moisture+ Alpha Hydroxy Night Cream van Environ, mijn favoriet en ideaal voor zelf de meest gevoelige huidjes. Gezichtsmaskers zijn geen must in je huidverzorgingsregime, maar ze kunnen de huid geweldig laten aanvoelen. Dat komt omdat ze de huid diep reinigen en hydrateren. Ik merk dat het aanbrengen van een gezichtsmasker eenmaal per week of om de twee weken de klus klaart.

  • Probeer Retinol

Mensen vragen me de hele tijd of er een soort crème is die ze kunnen krijgen die de tijd zal terugdraaien. Dat is er niet. Maar er is een wondercrème en het is niet langer alleen op recept verkrijgbaar. Het geheim is vitamine A-derivaten retinol. Elke nacht een goede retinolcrème helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen, omdat het doordringt tot in de onderste lagen waar het collageen zich bevindt.

Uitleg Ingrediënt:  Retinaldehyde en Retinol zijn een soort van vitamine A-derivaten die de huid helpen zichzelf te vernieuwen door celvernieuwing te stimuleren. Het wordt vaak gebruikt tegen acne, fijne lijntjes en een door de zon beschadigde huid.

Mijn aanbeveling: Gebruik enkel Retinol serum indien je huid al gewend is aan hoge dosissen Vitamine A om een retinoïde reactie (roodheid, jeuk, uitslag) te vermijden. Er zijn tegenwoordig veel Vitamine A-derivaten beschikbaar, maar ze kunnen prijzig zijn, dus kijk rond.

De waarheid is dat als je de tekenen van  plooien (diepe rimpels) en het verlies van vet op je wangen met producten niet kunt  verminderen. Botox en fillers  zijn dan de enige keuzes. Botox zal je mimische frons-of lachrimpels bevriezen. Fillers maken je wangen voller. Je kunt ze ook laten injecteren in de nasolabiale plooien - die diepe spleten die zich naast je neus ontwikkelen naarmate je ouder wordt, ook wel marionetlijnen genoemd. Veel vrouwen vullen er ook hun lippen mee op.

  • Probeer chemische peelings en lasers

Lasers worden gebruikt voor verschillende huidproblemen. De niet-ablatieve lasers die tegenwoordig op de markt zijn, kunnen ouderdomsvlekken, zonnevlekken, littekens en een ongelijkmatige textuur vervagen.

Je kunt een lichte chemische peeling ondergaan om jouw huidskleur en textuur te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verzachten. Neem voor optimale resultaten een serie van zes of meer die sterker worden naarmate jouw huid zich aanpast. Je kan me steeds contacteren voor meer uitleg. Ik help je graag.