IST, Individual Skin Technolody

BLOG

IST, Individual Skin Technolody

Het individueel huidconcept

Omdat de huid voortdurend verandert en wordt blootgesteld aan verschillende invloeden, willen consumenten de verzorging actief ervaren en perfect afgestemd hebben op hun huidige huidconditie.

Met een computerondersteunde huidanalyse van 's werelds marktleider op het gebied van huidanalyse-apparatuur, wordt jouw huidige huidconditie en de biologische leeftijd van de huid met behulp van verschillende sondes en een hoog-resolutie camera nauwkeurig gemeten en gedocumenteerd. 

Op basis van de meting bepaalt de software een formule op maat uit 17 innovatieve actieve ingrediënten en twee hoogwaardige basiscrèmes. Op basis van de analyse stel ik een verzorgingsproduct samen om de individuele huidconditie te verbeteren in overeenstemming met de actuele huidbehoefte.

Hoe gaat het in zijn werk?

Professionele huidanalyse met een nauwkeurige analyse van de huid is een centraal onderdeel van het Individueel huidconcept, daarom neem ik metingen direct op de huid. De verschillende meetsondes geven waarden over de actuele huidconditie. In het individuele programma wordt er een meting gemaakt van vocht, sebum en elasticiteit - collageen.

Het belang van vocht en sebum meten:   

Een simpele meting van vocht en sebum, levert een schat van kennis op van de huid. Met het blote oog zijn deze waardes lastig te bepalen. Een meting van vocht geeft direct inzicht of één of meer van deze belangrijke processen van verplaatsing van vocht in de dermis verstoord is. 

De microcirculatie processen van verplaatsing van vocht in de huid [TEWL] moet in synergie werken met aanwezigheid van vetstoffen. Als er in één van deze processen een mankement optreedt zal als eerste het vocht versneld uit de huid verdampen, ook wel een versneld ''transepidermal waterloss'' genoemd, wat een domino effect in de hele cel ontwikkeling kan veroorzaken.  

De zuurmantel - ook wel de microbiome van de huid genoemd - kan uit balans raken en de nodige problematiek op de huid veroorzaken. De microbiome kan worden verbeterd door een gerichte toevoer van vocht en vet, maar je moet wel weten welke noodzakelijk is!


Elasticiteit-collageen meting de pijler van anti-ageing:

De aanwezigheid van collageen in de huid en/of dat past bij onze biologische leeftijd, speelt een belangrijke rol in ageing. Er zijn veel oorzaken te noemen waarom collageen vroegtijdig kan verminderen in onze huid, interne en externe leefomstandigheden spelen een belangrijke rol, alsook erfelijkheid. Door elasticiteit te meten kan je collageenverlies in de huid accuraat bepalen en inspringen met de juiste product samenstelling. Als huidverslapping om een andere reden opspeelt dan vroegtijdige veroudering, kan dat met deze meting ook geanalyseerd worden.

product op maat

Ik zie wat jij (nog) niet ziet

Een huidcamera analyseert belangrijke condities in de huid zoals pigmentstoornissen en erytheem. De mate van droogte in de huid is reeds bepaald door een sebum meting, maar de effecten die deze droogte geven op het huidoppervlak ‘’het microreliëf ’’  wordt door de camera geanalyseerd op: de aanwezigheid van schilfertjes, en de mate van verhoorning van de huid.

Droogtelijntjes of diepere rimpels worden in de analyse nauwkeurig gemonitord en gekoppeld aan de biologische leeftijd van de huid. Met andere woorden kan vroegtijdige huidveroudering veroorzaakt door bv zonschade in een vroeg stadium worden herkend. Diverse onzuiverheden en porie activiteit analyseren en complementeren het onderzoek. Ingrediënten volgens recept   

De analyse vormt de basis voor de receptuur van de crème die precies is afgestemd op de huid. De software toont na de huid meting het individuele recept voor een dag- en nachtverzorging. Indien de huid na analyse een specifieke behoefte weergeeft, toont de software ook een recept voor een specialiteit product waar de huid mee behandeld kan worden.


De basis - vrij van alles wat de huid belast

Om nog individueler op afzonderlijke huidproblemen te kunnen acteren, heb je eerst de juiste basis nodig. Voor de verschillende basishuidtypen zijn 2 basiscrèmes met verschillende vet- en watergehaltes beschikbaar. De basis crème zorgt sowieso voor stabilisatie van TEWL en hydratatie in de huid. Deze basis crèmes zijn vrij van: 

  • schadelijke emulgatoren, 
  • minerale olieproducten, 
  • conserveringsmiddelen, 
  • parfum- en kleurstoffen, 
  • microplastics en 
  • parabenen.

Aangezien de individuele huidverzorgingsproducten geen allergene ingrediënten bevatten, kan je bij diverse huidcondities al na enkele dagen zeer goede en zichtbare resultaten boeken.

Het individueel huidconcept en werken uitmuntend tegen photo-ageing zoals vroegtijdige huidveroudering,  pigmentstoornissen, huidverslapping en rimpelvorming, roodheid en een oneffen huidreliëf veroorzaakt door verstoorde afschilfering van de huid.

Doelmatige aanvullende therapie verzorgen voor: eczeem, psoriasis, neurodermatitis, acne, rosacea, extreem droge-gevoelige huid en striae.

Alle conventionele crèmes (W/O of O/W crèmes) bevatten emulgatoren tussen de olie- en waterfase. Het individueel huidconcept combineert de bevindingen van de moderne wetenschap, wij gebruiken geen conventionele emulgatoren en in plaats daarvan HPC (gehydrogeneerde phosfatidylcholine) als lecithine.


Actieve micro verpakte ingrediënten    

De actieve ingrediënten worden beschermd door inkapseling en hebben een transportsysteem. Ze hebben tevens een uitstekende verdraagzaamheid op de huid en geven een gelijkmatige opname en verdeling. Er wordt een reserve depot in de huid gecreëerd met een 24H effect. Houdbaarheid is 6 maanden na opening.


Meer dan een mooie verpakking

Volgens het recepturenprotocol mengen we de ingrediënten nu met de basiscrème tot een gladde emulsie. De crème wordt in een airless dispenser gevuld dit is zeer hygiënisch, omdat de crème na het speciale vulproces niet in contact komt met zuurstof, dus niet met micro-organismen. De crème hoeft niet extra te worden geconserveerd. De airless dispensers garanderen een maximale stabiliteit van de werkzame stoffen gedurende de hele gebruiksperiode.