Hoe geraak ik van mijn eczeem af?

BLOG

Hoe geraak ik van mijn eczeem af?

Als het gaat om een gezonde huid, is microbiële biodiversiteit alles!

De blootstelling van de westerse huid aan cosmeticazeepantibioticasteroïden en douchen wassen van de eenentwintigste eeuw lijkt de natuurlijke microbiotica-omgeving van de mens te hebben veranderd. Deze wijziging is in veel gevallen in verband gebracht met een verhoogde vatbaarheid voor ziekten en infecties

Onderzoek naar het huidmicrobioom blijft ver achter bij dat van de darmen, waarvan algemeen bekend is dat een onevenwichtige, niet-diverse darmflora causaal verband houdt met veel gezondheidsproblemen. Het is nu bekend dat het behoud en de aanmoedigingniet de vernietiging, van de darmmicroflora essentieel is voor de algehele gezondheid. De cruciale rol die de huid speelt in de algehele gezondheid wordt pas net gerealiseerd.

De effecten van alledaagse cosmetica op het huidmicrobioom

dermatitis

De introductie van cosmetische producten uit de 20ste eeuw heeft geleid tot de verandering van de natuurlijke conditie van de huid en het afbreken van haar afweerfunctie. Dit heeft geresulteerd in een toename van 500% in de huidallergieën en -aandoeningen bij kinderen, vooral dermatitiseczeem en psoriasis.

En het meest verontrustende aspect van deze huidallergie-epidemie is dat het tempo van deze verslechtering de afgelopen 5-10 jaar aanzienlijk is toegenomen, waardoor sommigen het als een huidallergie-epidemie bestempelen.

Van alledaagse cosmetica is ook aangetoond dat ze de huid sterk dehydrateren, een belangrijke reden waarom de huid beschadigd raakt. 

Chemische 'Junk'-toevoegingen ...

Net zoals Junk Food zo genoemd wordt vanwege alle toevoegingen, geldt hetzelfde voor cosmetica: hedendaagse Junk-cosmetica gebruikt agressieve, chemische ingrediënten zoals zeep, conserveermiddelen (incl. Parabenen) en schuimers (incl. SLS / SLES).

 Klinische onderzoeken hebben voor het eerst aangetoond hoe regelmatig gebruik van alledaagse cosmetica de huid beschadigt, het microbioom onderdrukt en de huid ontvochtigt:

 • Ze veranderen de natuurlijke conditie van de huid.
 • Ze veranderen de pH van de huid.
 • Ze beschadigen de groei van ‘goede’ bacteriën vand de huid en leiden tot pathogene bacteriële, virale en schimmelgroei.
 • Ze ontdoen de huid van zijn natuurlijke olie en vocht.
 • Ze veranderen de elektrolytenbalans van de huid.
 • Ze veranderen chemisch de natuurlijke omgeving van de huid.
 • Ze zijn verantwoordelijk voor langdurige overgevoeligheid voor allergieën en een langdurige verstoring van het immuunsysteem.

corneotherapie

Een verzwakte huidbarrière leidt uiteindelijk tot allergische reacties en microbiële (schimmel- en bacteriële) infecties, en het meest verontrustende is dat de jonge huid het kwetsbaarst is. Een op de 12 volwassenen en een op de vijf kinderen in België heeft nu eczeem, waarvan contactdermatitis een van de meest voorkomende soorten is.

Niet zo natuurlijk ... Een dekmantel voor de industrie?

Veel bedrijven reageerden op de allergiecrisis door zogenaamde 'natuurlijke' producten op de markt te brengen: de realiteit is echter dat de meeste grote namen voor huidverzorgingsproducten die beweren natuurlijk te zijn, dat verre van zijn, en er is een multi -miljard dollar verdoezeling van de industrie gaande ...

Microbioomvriendelijke producten... eindelijk!

Onderzoeken laten zien hoe de huidige cosmetica de westerse microbioom blijft uitputten, terwijl microbioom vriendelijke producten de biodiversiteit van het microbioom van de huid aanzienlijk vergroten (biodiversiteit is de definitieve maatstaf voor de gezondheid van de huid) ende enige producten zijn waardoor de huid vocht vasthoudt.

De oplossing voor het probleem ligt bij THIRD WAVE-cosmetica.  Dermavidials® en JooMo® zijn wereldleiders in de THIRD WAVE-revolutie. De ingrediënten herstellen actief schade aan de gecompromitteerde huidbarrière veroorzaakt door additieven en conserveermiddelen in andere huidverzorgingsproducten.

Vereisten voor 'THIRD WAVE'-cosmetica

 •     100% echt natuurlijk en vrij van conserveringsmiddelen
 •     Verbetert de microbioombiodiversiteit van de huid
 •     Gebaseerd op huidwetenschap, microbiologie en technologie
 •     Nadruk op gezondheidsvoordelen op de lange termijn

Het Skin Microbiome ontketend!

Ten eerste, doe geen kwaad (Primum non nocere)

Deze vertrouwde medische eed is de sleutel tot het begrijpen van de Third Wave-producten: ze MOETEN 100% natuurlijk en vrij van conserveringsmiddelen zijn met behulp van natuurlijke ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur worden genomen in een dosis die het immuunsysteem van het lichaam kent.

Skin Microbiome-technologie

 Deze ‘natuurlijke’ huidomgeving houdt de bacteriële flora van de bewoners aan de huid gehecht, terwijl een beschadigde huid de verspreiding van de huid bevordert en leidt tot pathogene bacteriële en schimmelgroei.

Skin Microbiome Technology is actief in en creëert een gezonde huidomgeving om huidaandoeningen te voorkomen'natuurlijke' huid is een barrière tegen infecties en allergische reacties. Door pathogene microben (dwz infectie veroorzakende bacteriën) te remmen en tegelijkertijd de groei van gewenste micro-organismen te stimuleren, creëert Skin Microbiome Technology de ideale omgeving voor de bloei van de biodiversiteit: microben in de juiste verhoudingen verzorgen en beschermen jouw huid.

Herstellen van de schade:  de speciaal uitgebalanceerde natuurlijke en conserveermiddelvrije ingrediënten stellen de huid in staat om terug te keren naar zijn natuurlijke staat door pH-balancering, olie- en vochtregulatie, elektrolyt (zout) balancering, regulering van het immuunsysteem en regeneratie van huidcellen.



Corneotherapeutische gezichtsbehandeling specifiek  voor de huid met een Atopische Barrièrestoornis .

Bij een barrierèrestoornis is de huidbarrière zwakker en makkelijker te doordringen. De huid kan vochtigheid minder goed vasthouden en ziektekiemen kunnen makkelijker indringen, wat kan leiden tot ontstekingen. Vervolgens ontstaat er eczeem, dat ruw en droog of juist vochtig kan aanvoelen. Door de heftige jeuk is het lastig om niet te krabben, terwijl krabben de klachten kan verergeren. Het is een vicieuze cirkel.

Voorkomen - de juiste huidverzorging

Om de uitbraak van uitslag en eczeem te verminderen, moet eerst de huidbarrière versterkt worden. Is de huidbarrière sterk, dan is het voor ziektekiemen en irriterende stoffen niet meer zo makkelijk om door te dringen in de huid. Ook verliest de huid niet zo snel vocht

Het doel van de behandeling is om de "barrière- stoornis' te reduceren:

 • de beschermende huidlaag optimaal herstellen
 • minder droog en ruw aanvoelen, waardoor de jeuk zal afnemen. 
 • minder neiging om te krabben zodat infecties en ontstekingen worden voorkomen. 
 • de huid kalmeren
 • verdere ontwikkeling van het eczeem tot een minimum beperken.

De behandeling van Neurodermatitis of Atopische Dermatitis

Eén van de meest voorkomende huidaandoeningen waarbij je kampt met een  een droge, schilferige en een gespannen gevoel of jeuk

De symptomen lijken ineens op te komen en dienen in de acute fase vaak behandeld te worden met medicijnen.  

Neurodermitis patiënten hebben een ander microbioom en de huid maakt minder talg aan. 

Er is sprake van een complex mengsel van factoren maar met als voornaamste oorzaak een ontoereikende functie van de natuurlijke barrièrelaag van de huid

Onderzoeken lijken erop te wijzen dat het lichaam een bepaald eiwit (filaggrine) niet voldoende kan produceren, waardoor er geen sterke en gezonde opperhuid kan worden opgebouwd.