Het begint allemaal met vitamine A

BLOG

Het begint allemaal met vitamine A

Vitamine A is het meest populaire ingrediënt onder huidverzorgingsprofessionals voor het aanpakken van een groot aantal huidproblemen

Bekend om zijn anti-aging eigenschappen, is het dit ingrediënt dat onder meer het celmetabolisme stimuleert,  effectief de huidtextuur verbetert, puistjes vermindert, de teint egaliseert  en open poriën verkleint.


Door de huid te stimuleren en ‘microtrauma’ te veroorzaken, stimuleert vitamine A een onmiddellijke genezingsreactie in de huid. Dit verhoogt de cellulaire omloopsnelheid - het creëren van nieuwe gezonde cellen en versterking van de collageenproductie door het stimuleren van de fibroblastrespons  (de collageen-synthetiserende cellen in ons lichaam).

Deze activering van cellulaire activiteit helpt poriën te reinigen en nieuwe collageen om hen heen te bouwen om "open" poriën te herstellen. Datzelfde collageen productie helpt bij het verminderen van het verschijnen van fijne lijntjes, ongelijke textuur,en schade door de zon als zich nieuwe gezonde cellen vormen.


Vitamine A-producten kunnen in verschillende vormen voorkomen. Laten we dit even bespreken!

RETINYL PALMITAAT

Deze vorm van vitamine A is het minst krachtig. Je kunt Retinyl Palmitate vinden in huidverzorgingsproducten die over de toonbank worden verkocht. Hoewel het een gezond effect op de huid heeft, levert het niet  dezelfde resultaten op als een krachtiger vorm van vitamine A.

RETINALDEHYDE

Een andere vorm van vitamine A. Het is krachtiger dan Retinyl Palmitate. Retinaldehyde is vrij verkrijgbaar en in professionele huidverzorging instellingen omdat het in verschillende sterktes kan komen. Dit is een goede optie voor iemand die op zoek is naar een vitamine A-product dat ze lang kunnen gebruiken zonder irritatie van de huid of voor iemand met een reactieve of gevoelige huid. De klinische resultaten tonen evenveel werkzaamheid als Retinol.

RETINOL

Dit is de sterkste vorm van vrij verkrijgbare vitamine A en wordt verkocht in verschillende sterktes. Gebruikers kunnen lichte irritatie verwachten, mogelijk milde peeling en lichtgevoeligheid tijdens gebruik.

TRETINOIN

Dit is een krachtige retinoïde die alleen in sommige landen zonder recept verkrijgbaar is.

TAZAROTENE

De krachtigste vorm van retinoïde die alleen door artsen wordt verstrekt.VOORDELEN VAN VITAMINE A VOOR ALLE HUIDTYPES

Retinol stimuleert gezonde nieuwe huidcellen en de collageenproductie worden gevormd, het bindweefsel dat onze huid helpt vol en jeugdig te blijven. Sinds de productie van collageen begint te vertragen vanaf 18 jaar, raad ik als professional retinol aan vanwege haar zeer unieke en krachtig vermogen om fysiologische veranderingen op lange termijn aan de huid aan te brengen.


VOOR EEN VETTE / VOOR ACNE-GEVOELIGE HUID

Door met retinol nieuw collageen aan te maken, kan je jouw poriegrootte verfijnen en een egale textuur in je huid creëren. Het belangrijkste is dat de versnelde celvernieuwing die je krijgt door het gebruik van een retinol, zal helpen puistjes te sneller te genezen, littekentjes tegen te gaan   en verstopte poriën te verwijderen. Om deze reden wordt retinol meestal voorgeschreven bij acne.

Tip: Retinol is bijzonder effectief voor moeilijk te behandelen hormonale volwassenen acne!


VOOR ANTI-AGING

Naarmate we ouder worden, raken onze collageenproductie en gezonde cellen uitgeput door een vertraagde cellulaire metabolisme.

Elk jaar duurt het langer en langer voordat onze huid de cellen vernieuwt waardoor dofheid en fijne lijntjes verschijnen.

Het gebruik van retinol brengt snel nieuwe cellen naar de oppervlak van je huid voor een frissere, meer reflecterende uitstraling, een meer egale huidskleur, en activeert de speciale cellen in onze huid genaamd fibroblasten die collageen en ander bindweefsel in het lichaam opbouwen .


GEBRUIK VAN VITAMINE A 

Het is belangrijk dat je je laat begeleiden bij het gebruik van vitamine A om retinoïde reacties en irritaties te vermijden.

Ik vertel je wanneer en hoe vaak het product moet worden aangebracht en hoe het past in je jouw huidige routine. 

Hierdoor voel jij je op je gemak, wetende dat je kostbare serum dat zal doen wat het moet doen, en je het meeste uit je investering haalt door deze correct te gebruiken.