Welk is de meest populaire stand-alone ingrediënt?

BLOG

Welk is de meest populaire stand-alone ingrediënt?

Hyaluronzuur is niet alleen een van de meest populaire stand-alone ingrediënten in de huidverzorgingsmarkt, maar het wordt ook in een groot aantal producten aangetroffen om de levering van andere actieve ingrediënten te ondersteunen terwijl het tegelijkertijd de huid hydrateert door zijn bevochtigende eigenschappen.


IN ONS LICHAAM

Hyaluronzuur wordt van nature door het hele lichaam in ons bindweefsels aangetroffen.  Het zal je dus niet verbazen dat het - net als collageen - na verloop van tijd uitgeput geraakt waardoor de huid zijn reflecterende eigenschappen verliest die worden gewonnen van licht dat weerkaatst  op het gehydrateerde oppervlak van onze huid.  (mooie glans)

Verder beïnvloedt  vermindering van hyaluronzuur het volume van de huid daar elk molecuul verantwoordelijk is voor het ondersteunen van het hydratatieniveau van de huid. Wanneer Wanneer we hyaluronzuur in de huid te verliezen, behouden we niet hetzelfde hydratatieniveau die we ooit hadden. (minder vol)


EIGENSCHAPPEN

Elk molecuul hyaluronzuur heeft het vermogen om 1000 keer zijn eigen gewicht in water vast te houden, waardoor de huid voller wordt en vocht langer vasthoudt. 

Het wordt ook beschouwd als een vorm van GAG (glycosaminoglycaan), die de synthese van de collageen- en elastinecellen van onze huid ondersteunen

Wetenschap geeft ons nu toegang tot hyaluronzuur met een laag molecair gewicht. Voorheen was enkel hyaluronzuur met een grote molecuulstructuur beschikbaar wat  enkel effectief was in de opname van vocht in de buitenste huidlagen

Sommige onderzoeken tonen aan dat hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht de huid helpt te ondersteunen in de synthese van zijn eigen hyaluronzuurreserves.


HET BELANG VAN HYALURONZUUR

Skin experts praten veel over het belang van hydratatie bij de huid en we verwijzen meestal naar het hyaluronzuur die van nature in onze huid voorkomt.  Hyaluronzuur is hetzelfde bevochtigingsmiddel van je gewrichten en ogen, dus is het een belangrijk onderdeel van onze menselijke biologie

Net zoals collageen (stevigheid) met de tijd afbreekt, zo verliest onze huid hyaluronzuur (volume inhoud ).  Door een tekort aan vocht kan hierdoor de huid strak, dof en schilferig aanvoelen. 

Opgelet, je huid kan vettig (te veel talgproductie) en tegelijkertijd gedehydrateerd (te weinig vocht) zijn.


Wanneer je hyaluronzuur op je huid aanbrengt, werkt deze als een magneet dat vocht aantrekt en vasthoudt zodat uitdroging van de opperhuid  - ook bekend als transepidermaal waterverlies- tegen te gaan, wat na verloop van tijd gevoeligheid en vroegtijdige veroudering kan veroorzaken.

Elke "molecule/'spons" van hyaluronzuur neemt hydratatie op uit de lucht en de producten die je er bovenop legt. Die moleculen zwellen op en doen de huid voller lijken. Hyaluronzuur zorgt voor een volle, zachte en stralende huid.

De meeste soorten hyaluronzuur worden nu van planten afgeleid of ontwikkeld in een laboratorium, maar het was vroeger gebruikelijk

om het uit hanenkammen te halen en wordt nog steeds gebruikt voor sommige medische doeleinden.


WAAROM JIJ HYALURONIC ACID ZOU GEBRUIKEN

Het beste wat je kunt doen, is hyaluronzuur onder je vochtinbrengende crème te brengen om een strakke, uitgedroogde huid te herstellen en een mooi gevuld gezicht te behouden.


Mijn favoriete hyaluronzuur serum van Environ :  Moisture+ Intensive Hydrating Serum: fijn hydraterend serum als echt vochtmagneet.

VOORDELEN:

  • Helpt bij het gladmaken en voller maken van de huid.
  • Laat de huid er gezonder uitzien.
  • Droogtelijntjes vervagen.