HIFU-behandeling voor gezicht

BLOG

HIFU-behandeling voor gezicht

Kan gerichte ultrasone behandeling met hoge intensiteit facelifts vervangen?

Gefocuste ultrasound met hoge intensiteit (HIFU) is een relatief nieuwe cosmetische behandeling voor huidverstrakking die sommigen beschouwen als een mini facelift voor het gezicht. Het gebruikt ultrasone energie om de productie van collageen te stimuleren, wat resulteert in een stevigere huid.

Verschillende klinische onderzoeken hebben aangetoond dat HIFU veilig en effectief is voor het verstrakken van het gezicht en het verfijnen van rimpels. Mensen konden enkele maanden na de behandeling resultaten zien, zonder de risico's die gepaard gaan met een operatie.

Tot nu toe is HIFU een veelbelovende behandeling gebleken die facelifts zou kunnen vervangen, vooral bij jongere mensen die de risico's en hersteltijd van een operatie niet willen.

HIFU zal niet zo goed werken voor mensen met ernstigere gevallen van slappe huid.


HIFU gezichtsbehandeling

HIFU gebruikt gerichte ultrasone energie om de huidlagen net onder het oppervlak te richten. De ultrasone energie zorgt ervoor dat het weefsel snel opwarmt.

Zodra de cellen in het beoogde gebied een bepaalde temperatuur bereiken, ervaren ze celbeschadiging. Hoewel dit contra-intuïtief lijkt, stimuleert de schade de cellen in feite om meer collageen te produceren - een eiwit dat structuur aan de huid geeft.

De toename van collageen resulteert in een strakkere, stevigere huid met minder rimpels. Omdat de hoogfrequente ultrasone stralen zijn gericht op een specifieke weefselplaats onder het huidoppervlak, is er geen schade aan de bovenste lagen van de huid en het aangrenzende probleem.

HIFU is misschien niet voor iedereen geschikt. Over het algemeen werkt de procedure het beste bij mensen met milde tot matige huidlaxiteit.

Mensen met een licht beschadigde huid of een hoge mate van losse huid hebben mogelijk meerdere behandelingen nodig voordat ze resultaten zien.

Oudere mensen met uitgebreidere fotoveroudering, ernstige huidverslapping of een zeer slappe huid in de nek zijn geen goede kandidaten en hebben mogelijk een operatie nodig.

HIFU wordt niet aanbevolen voor mensen met infecties en open huidlaesies in het doelgebied, ernstige of cystische acne en metalen implantaten in het behandelingsgebied.


Voordelen van gefocuste echografie met hoge intensiteit

HIFU heeft veel esthetische voordelen, waaronder:

  • rimpel vermindering
  • verstrakking slappe huid in de nek
  • het optillen van de wangen en wenkbrauwen
  • verbetering van de kaakcontour
  • versteviging van het decolleté
  • de huid gladstrijken

De studieresultaten zijn veelbelovend. Twee op drie mensen  die met HIFU werden behandeld, merken na 90 dagen een verbetering in het uiterlijk van hun gezicht en nek.