DRY BRUSHING , Is dit echt goed voor je?

BLOG

DRY BRUSHING , Is dit echt goed voor je?

Wat is DRY BRUSHING ?

Droog borstelen is een oud huidverzorgingsritueel dat nu weer in de mode komt onder huidverzorgingsdeskundigen. Het is de gewoonte om een borstel met vrij stevige haren te gebruiken om jouw gezichtshuid zachtjes te scrubben.

Volgens gebruikers van deze techniek helpt droog borstelen om de stevige textuur van de huid te herstellen, verwijdert het dode huidcellen die schilfering veroorzaken en bevordert het de doorbloeding. Het kan op het hele lichaam en gezicht worden gedaan.

Een reden waarom veel bekende mensen de voorkeur geven aan droog borstelen boven andere exfoliërende en massagetechnieken, is omdat het een goedkope en chemicaliënvrije methode is.

 

Voordelen van DRY BRUSHING

Volgens uitgevoerde en gerapporteerde gebruikerservaring zijn hier de belangrijkste voordelen van droog borstelen:

 

1. Verbetert de bloedcirculatie

Als je je gezicht droog borstelt, kan je huid een beetje rood worden. Dit komt door de verbeterde bloedcirculatie die wordt veroorzaakt door het droog borstelen.

 

2. Lymfedrainage

Het droog borstelen van je gezicht kan helpen bij het stimuleren van de afvoer van lymfevloeistof. Wanneer lymfeklieren niet goed werken en de vloeistof niet volledig afvoeren, kan dit leiden tot zwelling van jouw armen en benen. Het verhoogt ook de kans op cellulitis op je huid.

 

3. Exfolieert je huid

Dit werkt absoluut om je huid te exfoliëren. Droog borstelen helpt bij het verwijderen van dode huidcellen.

 

4. Kan rimpels verminderen

Afschilfering wordt vaak in verband gebracht met het vertraagd verschijnen van rimpels. Professionele behandelingen en formuleringen om de huid te exfoliëren en het verschijnen van rimpels te verminderen, zijn onder meer chemische huidpeeling, glycolzuur, retinoïde crèmes en laserablatie behandelingen.

Droog borstelen werkt misschien niet zo sterk als de bovenstaande behandelingen, maar exfolieert de huid zeker lichtjes, wat kan helpen om rimpels te verminderen.

 

Hoe je je gezicht stap voor stap kunt DRY BRUSHING?

Stap 1: het juiste penseel

Droog borstelen moet worden gedaan met een lichaamsborstel met zachte haren gemaakt van natuurlijke materialen. Je kan een kleinere voor je gezicht gebruiken.

 

Stap 2: Begin met je voorhoofd

Je kan beginnen door de borstel in cirkels omhoog te bewegen vanuit de ruimte tussen jouw wenkbrauwen richting jouw hoofdhuid.

 

Stap 3: wees voorzichtig met je wangen

Als je voorhoofd klaar is, poets je je wangen in cirkels en beweeg je langzaam naar beneden richting je kin. De druk die je uitoefent, moet heel licht zijn. Als je te hard borstelt, kan je je huid schrapen.

 

Stap 4: borstel tot je hart af

Je kan je nek en schouders ook in cirkelvormige bewegingen borstelen tot je bij jouw hart komt.

 

Stap 5: Het lichaam droog borstelen

Als je de rest van je lichaam droog borstelt, begin dan bij je enkels en beweeg naar boven richting je hart. Borstel in cirkelvormige bewegingen.

 

Wat te doen voor en na het DRY BRUSHING?

Vóór

Je gezicht en lichaam moeten helemaal droog zijn als je deze methode gebruikt om te scrubben.

De beste tijd om te drogen is vlak voordat je in bad of onder de douche gaat.

 

Na

Spoel je gezicht af met lauw water en een milde reiniger om eventuele resterende dode huidschilfers te verwijderen.

Nadat je je gezicht droog hebt geborsteld en hebt gewassen met een zacht reinigingsmiddel, breng je een serum en/of een vochtinbrengende crème op jouw gezicht en hals aan om de voordelen van droog borstelen te maximaliseren. Breng nadien zeker een zonnebrandcrème aan, omdat droog borstelen je huid gevoeliger kan maken voor schade door de zon.


Wat zijn de risico's van DRY BRUSHING van het gezicht?

Droog poetsen moet voorzichtig gebeuren en niet te vaak, omdat dit je huid kan irriteren en huidbeschadiging kan veroorzaken. Degenen die  rosacea, psoriasis of eczeem hebben, moeten afzien van droog borstelen, omdat dit jouw toestand kan verergeren.

 

Kan ik mijn gezicht elke dag DRY BRUSHING?

Néén, elke dag droog borstelen kan meer kwaad dan goed doen. Persoonlijk raad ik het voor het gelaat niet zo aan, zeker niet bij dunne, gevoelige huidjes. Voor het lichaam daarentegen vind ik het een goede snelle peeling.